Μπορεί η μέτρηση των κουφωμάτων και των ανοιγμάτων του σπιτιού μας να μοιάζει εκ πρώτης όψεως μία εύκολη υπόθεση, όμως στην πραγματικότητα θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί κατά τη διαδικασία της μέτρησης ώστε να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι, η σήτα που θέλουμε να τοποθετήσουμε θα ταιριάξει ακριβώς χωρίς προβλήματα.
Ξεκινάμε με την 1η Μέτρηση Πλάτους του ανοίγματος.
Τοποθετούμε το μέτρο μας στο κάτω μέρος του ανοίγματος, και με ακρίβεια μετράμε την απόσταση από τη μία άκρη στην άλλη.
Προχωράμε στην 2η Μέτρηση Πλάτους, όπου επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά με μία διαφορά:
Τοποθετούμε αυτή τη φορά το μέτρο μας στη μέση του ανοίγματος και με προσοχή μετράμε από την μία άκρη στην άλλη.
Ομοίως, προχωράμε και στην 3η Μέτρηση Πλάτους μετρώντας την απόσταση του ανοίγματος στο ψηλότερό του μέρος.
Αφού καταγράψουμε τις τρεις διαφορετικές αυτές διαστάσεις κρατάμε την μικρότερη από όλες και σημειώνουμε αυτή ως τη σωστή διάσταση του πλάτους του ανοίγματός μας.
Αφού μετρήσαμε και καταγράψαμε το ορθό πλάτος του ανοίγματός μας, προχωράμε στη μέτρηση του ύψους του κουφώματος.
Κατά την 1η Μέτρηση Ύψους μετράμε το αριστερό μέρος του κουφώματος που εφάπτεται στον τοίχο, από πάνω μέχρι κάτω.
Προχωρώντας στην 2η Μέτρηση Ύψους επαναλαμβάνουμε την διαδικασία τοποθετώντας αυτή τη φορά το μέτρο μας στο μέσο του κουφώματος και μετράμε προσεκτικά από πάνω έως κάτω.
Τέλος, για την 3η Μέτρηση Ύψους τοποθετούμε το μέτρο μας στο δεξί μέρος του κουφώματος που εφάπτεται στον τοίχο και μετρούμε από πάνω έως κάτω.
Αφού καταγράψουμε τις τρεις διαφορετικές αυτές διαστάσεις κρατάμε την μικρότερη από όλες και σημειώνουμε αυτή ως την ακριβή διάσταση του ύψους του ανοίγματός μας.
Αν ζούμε σε μονοκατοικία, η κουζίνα είναι το δωμάτιο από το οποίο μπαινοβγαίνουμε συχνότερα. Ακόμα όμως και σε ένα διαμέρισμα, η μπαλκονόπορτα της κουζίνας ή της σαλοκουζίνας είναι αυτή που ανοίγει συχνότερα από τις υπόλοιπες.
Συνεπώς χρειαζόμαστε μια σήτα αλουμινίου με μεγάλη αντοχή, με εγγύηση καλής και μακροχρόνιας λειτουργίας ώστε να μην χρειαστεί να την αντικαταστήσουμε σύντομα.
Η συχνότητα με την οποία βγαίνουμε στο μπαλκόνι από το άνοιγμα του σαλονιού είναι επίσης πολύ μεγάλη.
Έτσι η ανάγκη για ένα σύστημα σήτας με μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα στο χρόνο παραμένει.
Ιδανική σήτα μπαλκονόπορτας για το σαλόνι είναι η πλισέ με εμφανές κάτω συρματόσχοινο το οποίο προσφέρει απεριόριστη αντοχή στον χρόνο και η αμφίπλευρη σήτα.
Πιο συγκεκριμένα, μια σήτα πλισέ με ερπύστρια πάνω και κάτω θεωρείται η κατάλληλη επιλογή για μεγάλα ανοίγματα. Μπορεί να κατασκευαστεί σε δίφυλλη και σε τρίφυλλη εκδοχή, για ανοίγματα έως και 12 μέτρα.
Η τοποθέτηση ερπύστριας πάνω και κάτω προσφέρει εύκολη κ ανεμπόδιστη διέλευση καθώς καταργείται ο κάτω οδηγός κίνησης. Τα προφίλ κλείνουν με μαγνήτη προσφέροντας 100% αντικονωπική προστασία. Η κίνηση του κορδονιού σε ειδικά σχεδιασμένα ράουλα και τα οριζόντια κορδόνια της σήτας προσφέρουν απεριόριστη αντοχή στον αέρα και την καθημερινή χρήση.
Εκτός από τον καθημερινό σύντομο αερισμό τους, τα υπνοδωμάτια θεωρούνται οι χώροι στους οποίους ανοιγοκλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες λιγότερο συχνά.
Έτσι εφόσον η αντοχή δεν αποτελεί νούμερο ένα κριτήριο, στα υπνοδωμάτια προτείνεται μια σήτα πιο οικονομική, που δεν ανεβάζει το κόστος.
Στον χώρο του μπάνιου ενδείκνυται μία σταθερή σήτα η οποία προφυλάσσει τον χώρο επιτρέποντας τον συνεχή αερισμό του.
Επιπλέον, στα υπόλοιπα παράθυρα του σπιτιού προτείνεται μία σήτα Κάθετης Κίνησης με stoper με φρένο επαναφοράς.
Η λειτουργικότητα ενός σπιτιού είναι εξαιρετικά σημαντική για την διαμόρφωση της ποιότητας της ζωής μας. Κάθε κατοικία έχει τις ιδιαιτερότητές της και τις δικές της κατασκευαστικές προκλήσεις.
Μία από τις προκλήσεις αυτές είναι και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος σήτας για κάθε χώρο.
Μετρώντας περισσότερα από τριάντα χρόνια εξειδίκευσης και εμπειρίας, η ομάδα της SITAUP είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή σήτας για κάθε άνοιγμα.
Ο σωστός τρόπος για να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα σήτας είναι με βάση τον την καθημερινή χρήση του κάθε κουφώματος. Ανάλογα δηλαδή με τη συχνότητα με την οποία μπαινοβγαίνουμε από το εσωτερικό του χώρου προς τα έξω.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας, όπως η ηλιοφάνεια, ο άνεμος και η υγρασία της περιοχής όπου ζούμε.
Έτσι, αν το σπίτι μας βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή όπου η υγρασία διαβρώνει σταδιακά αλλά αναπόφευκτά τα υλικά κατασκευής, τότε επιλέγουμε μία σήτα μεγάλης αντοχής ώστε να εξασφαλίσουμε μακροχρόνια ανθεκτικότητα του πανιού απέναντι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Επιπλέον, σε ένα σπίτι το οποίο δέχεται μεγάλη ηλιοφάνεια χρειαζόμαστε σήτες των οποίων το πανί διαθέτει υψηλό δείκτη UV. Σε αυτή την περίπτωση προτιμούμε το πλισέ πανί στην απόχρωση του μαύρου αντί του γκρι.
Καλό είναι να κάνετε τη διαδικασία καθαριότητας περίπου μία φορά την εβδομάδα ώστε να μην συγκεντρώνεται πολλή σκόνη.
Μπορείτε να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Επιλέξτε ένα από τα μαλακά εξαρτήματα στην άκρη ώστε να μην προκαλέσετε κάποια ζημιά στη σήτα.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε ένα μείγμα για να τις ψεκάσετε.